Unitatea centrala este partea cea mai importanta a sistemului de alarma; alegerea acesteia va influenta numarul de senzori care pot fi instalati si modalitatea in care declansarea alarmei va fi anuntata la distanta utilizatorului acesteia.
Sistemele evoluate pot fi controlate de la distanta prin linia telefonica, reteaua GSM sau Internet.

Unitate Centrala Alarma

Tastatura este interfata locala pentru comunicatia cu sistemul de alarma; prin intermediul acesteia, proprietarul stabileste starea alarmei (armata, partial armata, dezarmata) iar sistemul ii comunica evenimentele care au avut loc (activitatea senzorilor, care zona s-a declansat, cand etc.)

Tastatura

Apelatorul vocal este un dispozitiv care se poate atasa centralei sistemului de alarma pentru ca aceasta sa anunte, cu voce, la distanta, nu numai declansarea alarmei ci si zona care a fost declansata. Prin intermediul acestuia, asistat de sintetizatorul vocal, utilizatorul poate arma si dezarma sistemul de alarma, poate controla anumite functii si dispozitive ale acestuia, precum si dispozitive externe pentru siguranta sau confort. Apelatorul utilizeaza pentru conectare linia telefonica terestra fixa si/sau comunicatoarele GSM.

Apelator Vocal

Comunicatorul GSM este un dipozitiv care fie inlocuieste linia telefonica fixa (in lipsa acesteia), fie o suplimenteaza (pentru un grad mai mare de siguranta). Pentru initierea apelurilor si mesajelor (SMS) la declansarea unei alarme este necesar ca acesta sa fie echipat cu un SIM activ in oricare dintre retelele mobile de telecomunicatii.

Comunicator GSM

Senzorii de miscare in infrarosu (PIR - Passive Infrared Receptor) volumetrici trebuie instalati in zonele in care exista riscul patrunderii din exterior; in cazul in care sistemul de alarma este armat, orice intruziune va conduce la declansarea alarmei.

Senzori Infrarosu

Senzorii perimetrali tip perdea pentru zone vitrate pot fi ampasati atat in interior cat si in exteriorul zonelor vitrate, geamuri, usi, zone vulnerabile, pentru protectia perimetrala.
Caracteristica lor de detectie -data de lupa fresnel foarte performantă- ii face deosebit de performati in detectia intrusilor- care se apropie de geamuri, usi in intentia de a intra in casa. Acestia nu pot fi ocoliti si nu pot fi sabotati prin acoperire, vopsire etc pentru ca declanseaza alarma in urma unei astfel de actiuni. Pot fi folositi cu succes atat pentru cresterea gradului de protectie pe ansamblu a cladirii cat si pentru protectia perimetrala a casei pe timpul noptii.

Protectia Perimetrala

Detectorii de spargere a geamului au, la randul lor, un rol important in securitate si ii suplimenteaza cu succes pe cei de miscare, declansand alarma anterior patrunderii in spatiul protejat, in cazul in care se incearca spargerea unei ferestrelor. Acestia supravegheaza toate geamurile dintr-o incapere. Sunt deosebit de utili pentru protectia perimetrala reprezentand, alaturi de contactele magnetice, baza utilizarii sistemului de alarma chiar si atunci cand suntem acasa.

Detector de spargere a gemurilor

Detectorii de fum, gaz, crestere a temperaturii declanseaza alarma in cazul in care se schimba conditiile de mediu, protejand astfel bunurile si viata; acestia sunt activi continuu, 24 de ore, indiferent de starea sistemului de alarma (armat sau dezarmat).

Senzor Fum Gaz

Contactul magnetic are rol functional; acesta comunica centralei daca intrarea in spatiul protejat s-a facut in mod corespunzator – caz in care va lasa timp utilizatorului pentru dezactivarea sistemului; in caz contrar, alarma va fi declansata imediat. Poate fi folosit si pentru protectia pe timp de noapte.

Contact Magnetic

Detectorii de exterior pentru perimetru, tip perdea sunt deosebit de utili pentru protectia perimetrala a cladirii sau a unui spatiu exterior. Intrucat se instaleaza pe fatada cladirii sau in curte, acestia detecteaza potentialii intrusii inainte de a intra in incintă sau casa. Alarma va fi declansata instantaneu in momentul depasiriii unei linii virtuale pe care acestia o monitorizeaza pe doua directii. Detectorii au imunitate la animale si nu pot fi sabotati (acoperiti, vopsiti, etc.) fara a declansa alarma. In cazul folosirii pentru a proteja casa, pot fi armati pe timpul noptii, pentru protectia familiei. Pot acoperi pana la 24 de metri liniari.

Protectia perimetrala exterior

Unitatea de avertizare anunta local, optoacustic, declansarea alarmei; este important sa fie protejata corespunzator, sa aiba acumulator propriu si sa fie situata intr-un loc greu accesibil dar vizibil.

Sirena Exterior
❤️ CONTACT